Datingtips

Seksdates.com is ervoor bedoeld om de persoon te vinden die jij zoekt voor een seksdate. Als u dan die persoon hebt gevonden waarmee het online goed klikt, dan ben u natuurlijk benieuwd of het offline ook iets kan worden tussen jullie. Voordat jullie aan een afspraak u beginnen, is een gedegen voorbereiding op zijn plaats. Voor u eigen veiligheid willen wij u de volgende adviezen meegeven.

Geef nooit zomaar u persoonlijke gegevens

Wanneer u jouw e-mail aan mensen geeft, kan het zijn dat deze persoon achter u achternaam komt en daarmee ook aan u adres. Dit kan gevaarlijk zijn. Daarom raden we u aan om in eerste instantie gebruik te maken van het berichtensysteem van de site, waarbij u gegevens niet te achterhalen zijn. Wanneer u besluit wél u persoonlijke e-mailadres vrij te geven, maak dan een aparte account aan voor al u mail van deelnemers. Als iemand dan misbruik maakt van u e-mailadres, dan hoef u alleen dat adres te blokkeren. Zorg ook dat u achternaam geen deel uitmaakt van dit speciale e-mailadres. Gebruik dus liever: mariet123@hotmail.com in plaats van m.vd.heijbloem@xs4all.com.

Wacht op het juiste moment

Wanneer u met daten wilt beginnen is het belangrijk dat jullie er beiden aan toe zijn. Laat u dus niet dwingen, maar dwing anderen ook niet. Het moet tenslotte van beide kanten komen.

Vorm een beeld dat u kunt controleren

Voordat u een eerste afspraak maakt is het belangrijk dat u de persoon waarmee u afspreekt kunt vertrouwen. Zorg dat u een duidelijk en realistisch beeld van iemand vormt. Dit gebeurt natuurlijk al via het mailcontact, maar aanvullend daarop is het slim om te zorgen dat u een duidelijke foto hebt en eventueel ook telefonisch contact met iemand hebt gehad. Als iemand probeert jouw vragen te ontwijken wat betreft foto’s en telefoongesprekken moet u op u hoede zijn. Wanneer de persoon die u ontmoet iemand anders is dan de persoon op de foto, kun u het beter niet doorzetten. Vertrouw eerst op u gezonde verstand, voordat u een ander vertrouwt.

Zorg dat u een uitweg hebt

Als het met de bovenstaande punten goed zit en u besluit een afspraak u te plannen, dan zijn er nog de volgende punten om in acht te nemen. Spreek altijd af op een openbare plaats waar veel mensen zijn. Maak van tevoren een duidelijk plan en houd u daaraan. Zorg dat er altijd een vriend of vriendin is die weet waar u bent en spreek eventueel af dat u belt als u weer thuis bent. Zorg voor eigen vervoer en neem u mobiele telefoon mee. En houd in gedachten dat deze date ook voor jou leuk zou moeten zijn en dat u dus het recht hebt om weg te gaan wanneer u de situatie niet vertrouwt. Wanneer u niet recht voor zijn raap durft te zeggen dat u liever weggaat, kun u eventueel een vriend of vriendin laten bellen met een zogenaamd “noodgeval”, zodat u een excuus hebt om weg te gaan.

Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op internet-daten, ook in het “echte leven” zijn ze vaak bruikbaar. Het klinkt natuurlijk allemaal behoorlijk serieus, maar zoals ze zeggen: “Een gewaarschuwd mens telt voor twee”. We hopen natuurlijk dat degene met wie jij afspreekt tot de grote meerderheid van mensen die te vertrouwen zijn, behoort. En bovenal hopen we dat u een leuke date hebt en dat het alles is dat u ervan verwacht had!